ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου για εξαίρεση από την Εξεταστική για τα Τέμπη: Θα διεκδικήσω όλα μου τα δικαιώματα

Αφήνοντας σοβαρές αιχμές η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε σήμερα στην απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής να την εξαιρέσει από μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να συμμετέχει, γιατί είναι ταυτόχρονα και συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στην ίδια υπόθεση.

Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για λάθη και αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Κωνσταντίνο Τασούλα, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε πανικό. Παράλληλα δηλώνει ότι θα διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της, και μιλάει για ένα Επιστημονικό Συμβούλιο «υποστήριγμα» μιας εξουσίας. Τέλος, στην δήλωσή της αναφέρει ότι φημολογείται πως μέλη του επιστημονικού συμβουλίου είναι συνήγοροι υπεράσπισης της υπόθεσης.

Αναλυτικά ή δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:

«Ο κ Μητσοτάκης κα ο κ Τασούλας προφανώς νομίζουν ότι μπορούν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί όχι εμένα αλλά την μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες των νεκρών. Κάνουνε πολύ μεγάλο λάθος και βέβαια ο πανικός φέρνει πολλά λάθη.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής δηλαδή κάποιοι συνταξιούχοι καθηγητές διορισμένοι από τον ΠτΒ με μηνιαία αντιμισθία, δυστυχώς δέχτηκαν να παίξουν το ρόλο του υποστυλώματος μιας εξουσίας που φοβάται για τις ευθύνες της. Λυπάμαι πάρα πολύ και θα ασκήσω όλες τις έννομες ενέργειες όλα τα καθήκοντά μου εναντίον αυτής της σκανδαλώδους δήθεν γνωμοδότησης χωρίς αρμοδιότητα την ώρα που ομολογείται ότι 2 από τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου είναι ο ένας συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου για τα Τέμπη και ο άλλος τεχνικός σύμβουλος κατηγορουμένου για τα Τέμπη. Και αυτό είχε αποκρύβει μέχρι σήμερα το πρωί που το δημοσιοποίησα εγώ αφού μου το γνωστοποίησε ένα εκ των 2 μελών.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι ο κ. Μαυριάς πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου δέχθηκε να παίξει αυτόν τον μαύρο ρόλο που δεν έχει τίποτα το επιστημονικό γιατί η επιστήμη ούτε κάμπτεται ούτε υποκύπτει ούτε εγκύπτει στις διαταγές τις εξουσίας. Έχω ζητήσει και δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση, ποια είναι η σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου, δεν μου απάντησαν για να μην μου γνωστοποιήσουν αυτό που στη συνέχεια πληροφορήθηκα, ότι υπάρχουν δηλαδή σοβαρά ζητήματα με το γεγονός ότι 2 από τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου εμπλέκονται στην υπεράσπιση κατηγορουμένων για τα Τέμπη. Δεν μου απάντησαν αν έχουν ενεργοποιηθεί από τον ΠτΒ για να εκδώσουν γνωμοδότηση προκειμένου να περιοριστεί το δικαίωμα λόγου εμού προσωπικά ως πρώην προέδρου της βουλής και αρχηγού πολιτικού κόμματος. Δεν μου απάντησαν αν έχουν εκδώσει γνωμοδοτήσεις για αντίστοιχο θέμα σε προηγούμενο χρόνο, ούτε βέβαια μου διαβίβασαν τις γνωμοδοτήσεις που τυχόν έχουν εκδώσει αν έχουν εκδώσει.

Δεν μου απάντησαν σε 2 επίσημες επιστολές, δεν μου απάντησαν σε πλείστα ζητήματα με αυτήν όμως την πραγματικά προκλητική και προσβλητική για την νοημοσύνη όλων αλλά και για την μνήμη 57 θυμάτων που δολοφονήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 μου δίνουν την απάντηση για το πόσο μακρά του επιστημονικού τους έργου κείται η λειτουργία τους ως επιστημονικού συμβουλίου, μου δίνουν την απάντηση ότι είναι πειθήνια όργανα του ΠτΒ που και αυτός εκτελεί τις εντολές δυστυχώς του πρωθυπουργού, κάτι που εγώ ως πρόεδρος της Βουλής ουδέποτε καταδέχτηκα να κάνω, μου απάντησαν ότι η κυβέρνηση φοβάται πάρα πολύ να μην έρθει ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης στην εξεταστική επιτροπή με εμένα μέσα και μου απάντησαν με τρόπο εύγλωττο ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συνολικά τον εαυτό της ως όχι απλώς υπόλογο αλλά ένοχο για τα Τέμπη.

Η δική μου απάντηση θα είναι πάντα με την πλευρά της δικαιοσύνης με την πλευρά των θυμάτων με την πλευρά της νομιμότητας που κάμπτεται άγρια αυτή τη στιγμή από ένα επιστημονικό συμβούλιο που λειτούργησε χωρίς τα 2 μέλη υποτίθεται στην πραγματικότητα όμως έχοντας από πριν προετοιμάσει αυτή την προ δρομολογημένη εξέλιξη.

Ένα επιστημονικό συμβούλιο που με αυτή του την πράξη και με την προκλητική του άρνηση απάντησης σε 2 επιστολές μου υπογραμμίζει με τρόπο ηχηρό ότι επιθυμεί και επιλέγει να διαπράξει παράβαση καθήκοντος κατάχρηση εξουσίας και συνδρομή σε κατάχρηση εξουσίας και συνδρομής σε κατάχρηση εξουσίας και βέβαια παράβαση των πιο ιερών κανόνων της επιστήμης και της νομικής που είναι οι κανόνες του ήθους και της δεοντολογίας. Οι απαντήσεις μου θα δοθούν όπως πρέπει και το αποτέλεσμα θα κρίνει όλους μας όπως και η ιστορία».