ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Προσπάθησα να προστατέψω τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή γλώσσα για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής . “Προσπάθησα να προστατέψω το κόμμα μου επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούσε η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και βρέθηκα βαλλόμενος από την ηγετική ομάδα και το περιβάλλον της” τόνισε ο κ. Κοντινής.

Χαρακτήρισε “άσχετους ή επαγγελματίες ψεύτες” όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι μετά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μπορεί να μειωθήκαν οι ποινές για τους Χρυσαυγίτες, αλλά θα μείνουν πιο πολλά χρόνια στη φυλακή. Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που υπήρξαν σε ισχύ δυο νομοί την περίοδο της δίωξής τους εφαρμόζονται οι ευνοϊκότερες διατάξεις του κάθε νόμου γι’ αυτούς, δηλαδή στην έκτιση της ποινής τους θα εφαρμοστεί ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας. Ανέφερε ακόμη ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας πέρασε από τη βουλή επί Υπουργίας Καλόγηρου, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, και ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να καταψηφίσει τις επίμαχες διατάξεις παρότι στην ομιλία του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

«Τα κόμματα είναι πυλώνες της δημοκρατίας. Δεν είναι μαγαζιά ούτε ποδοσφαιρικά σωματεία για να έχουν οπαδούς» σχολίασε αιχμηρά, μιλώντας για χυδαιότητες που είδαν το φως της δημοσιότητας.