ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής στο Open: Άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες όσοι λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της δεξιάς

«Δεν περίμενα τη σημερινή εξέλιξη. Αυτό που υποστήριξα σε συνομιλία με τον κ. Παπαδάκη, για την παραίτησή μου, ήταν ότι αυτό ήταν καλύτερα τη σημερινή μέρα της νίκης του αντιφασιστικού κινήματος να μην το συζητήσουμε. Αλλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης θίχθηκε το θέμα των ποινών για τη Χρυσή Αυγή. Εκεί είπα ότι πλέον δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα η πρόβλεψη της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στο Open και τη Νίκη Λυμπεράκη για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμα:

– «Εγώ όταν ήμουν υπουργός είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον ποινικό κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια».

– «Ευθέως απαντάω. Αυτά τα είχα θέσει όταν ήμουν υπουργός και γι’ αυτό είχα πει ότι δεν θα πάω στη βουλή αυτό το σχέδιο. Όταν το είδα αναρτημένο από τον επόμενο υπουργό, τόνισα ότι υπάρχουν προβληματικές διατάξεις. Στη βουλή που μίλησα είχα πει ότι αν κρίνει η πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφιστεί σήμερα, ας ισχύσει σε βάθος χρόνου, ώστε να γίνουν στο μεταξύ οι απαραίτητες διορθώσεις».
– «Να ρωτήσετε αυτούς που με αγνόησαν. Όλοι αυτοί που λένε μετά από 41 χρόνια ότι εγώ γίνομαι πέμπτη φάλαγγα της δεξιάς. Άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες».

– «Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ψευδές».

– «Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα».