ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γεωργιάδη με Φάμελο και Μαμουλάκη στη Βουλή

Κόντρα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, από τις αναφορές σε ζητήματα ηθικής και βουλευτικών δανειοδοτήσεων- με αφορμή την υπόθεση της βίλας Ραγκούση- με τον Άδωνι Γεωργιάδη να διασταυρώνει τα ξίφη του με τους Σ. Φάμμελο και Χ. Μαμουλάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, κατηγόρησε τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Μαραβέγια για την υπόθεση της ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο.

Αμέσως πήρε τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε στον βουλευτή πως ο ίδιος δεν θα έπρεπε να κουνάει το δάχτυλο επειδή έχει κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όπως είπε, ο βουλευτής έχει επιδοτηθεί με ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η αίτηση της οικογενειακής επιχείρησης είχε γίνει την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής αλλά το ποσό εκταμιεύθηκε την περίοδο που ήταν βουλευτής. «Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι η μόνη διαφορά με τον Μαραβέγια είναι ότι έκανες αίτηση όταν δεν ήσουν βουλευτής. Εγώ δεν είπα ότι τα πήρε παράνομα. Σωστά και νόμιμα τα πήρες. Απλώς δεν θα κουνάς το δάχτυλο»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε και στον Γιάννη Ραγκούση λέγοντας πήρε δάνειο από τον Οργανισμό Εργατική Κατοικίας με κούρεμα ύψους 40% που προορίζονταν για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες την περίοδο που ήταν δήμαρχος Πάρου, προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία στη συνέχεια νοικιάζει για 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

«Πόσο ηθικό θεωρείτε στον ΣΥΡΙΖΑ που ο τομεάρχης διαφάνειας έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο από τον Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ότι πήρε το δάνειο την εποχή που ήταν ήδη δήμαρχος Πάρου για να χτίσει την ωραία βιλάρα; Μη κουνάτε το δάχτυλο γιατί καμιά φορά δεν ξέρετε που καταλήγει το δάχτυλο και να μας πείτε για τη βιλάρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει πολιτικώς ηθικό αυτό; Αν το βλέπει έτσι δεν τον πειράζει ο Παπαθανάσης. Αν το βρίσκει καλό για τον Ραγκούση που παίρνει 14.000 την εβδομάδα μη μας το παίζετε αναξιοπαθούντες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «προτιμώ η πολιτική ζωή του τόπου να γίνεται με όρους πολιτικούς και αξιοπρέπειας. Αν αυτό κάνουμε μια χαρά είμαι υπέρ. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να πάμε στη λάσπη θα σας στεναχωρήσω γιατί έχω χαρακτήρα περίεργο. Μπαίνω και στη λάσπη».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη παραθαλάσσια όπως είπε κατοικία που έχει νοικιάσει στο Σούνιο με 500 ευρώ το μήνα ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως: «να πάμε να δούμε αν μπορεί κανείς να νοικιάσει παραθαλάσσιο στο Σούνιο με 500 ευρώ όπως ο Τσίπρας. Άμα θέλετε να πάμε την πολιτική ζωή έτσι να την πάμε. Σταματήστε τη τοξικότητα και λάσπη και να μην αναφέρετε την λέξη Παπαθανάσης. Στη παραλία ιδιωτική στο Σούνιο, δεν το πιστεύει ούτε ο γιος μου που είναι 8 ετών».

Απαντώντας ο κ. Φάμελλος υπερασπίστηκε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «δεν μπορείτε να τον πιάσετε στο στόμα σας γιατί δεν είμαστε ίδιοι» και πως «έχετε κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας βγάλετε στα μανταλάκια». Επίσης, δήλωσε υπερήφανος για τον Ν. Παππά επειδή όπως είπε, έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν ενώ για τον Γ. Ραγκούση σημείωσε: «είναι γνωστό ότι το δάνειο που πήρε για τρίτεκνη οικογένεια και είναι απολύτως νόμιμο χωρίς κανένα ζήτημα».