ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τσιάρας: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά

Μετά απο τρεις και πλέον δεκαετίες ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. Σε αυτό θα στεγαστούν όλα τα Δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες της πόλης ενώ θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της δικαιοσύνης.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, την δημοσίευση της διακήρυξης του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Πειραιά είπε ότι είναι ακόμα μια ευχάριστη ημέρα για τον Πειραιά, αφού μετά από 35 χρόνια στασιμότητας και προσωρινής εγκατάστασης των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτήριο της Σκουζέ, αναρτήθηκε στη διαύγεια η διακήρυξη του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πειραιά, με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη,πρόσθεσε ο Γ. Μώραλης και ένα σημαντικό πρώτο βήμα, για το οποίο η σημερινή Δημοτική Αρχή έδινε «μάχη» για 7 χρόνια και οι πολίτες περίμεναν αρκετά χρόνια.