ΚΚΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να γκρεμίσουμε τη Χ.Α.

Όπως υπογράμμισε «σε αυτή τη λαίλαπα» μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, και να συμβάλει ώστε να έχει κατακτήσεις ο λαός προσθέτοντας ότι «πρέπει άμεσα να γκρεμιστεί η Χρυσή Αυγή από την 3η θέση κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ισχυροποίηση του ΚΚΕ».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τόνισε ότι το μήνυμα του κόμματος είναι «ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, το οποίο θα είναι δύναμη πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ τις οποίες υλοποιούν οι κυβερνήσεις, και εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο οι δήμοι και οι Περιφέρειες».

Όπως υπογράμμισε «σε αυτή τη λαίλαπα» μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, και να συμβάλει ώστε να έχει κατακτήσεις ο λαός προσθέτοντας ότι «πρέπει άμεσα να γκρεμιστεί η Χρυσή Αυγή από την 3η θέση κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για την κατάσταση στην περιοχή και χαρακτήρισε «αφέλεια, πολιτικό καιροσκοπισμό και κυρίως εφησυχασμό του ελληνικού λαού» την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι η Τουρκία θα κάνει «τζούφια» γεώτρηση, επισημαίνοντας πως αυτό που κρίνεται τώρα δεν είναι αν η Τουρκία θα εξορύξει φυσικό αέριο αλλά η προσπάθεια κατοχύρωσης δικαιωμάτων που δεν της ανήκουν, στην κυριαρχία άλλων χωρών.

Είπε ότι η ουσία των μέτρων «δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση», προσθέτοντας «βέβαια και 1 ευρώ να βάλει στην τσέπη του, ο μισθωτός, ο άνεργος, ο συνταξιούχος καλό είναι ».

Όπως εξήγησε, «η ουσία είναι ότι -με τις 120 δόσεις- στέλνει στο γκισέ των τραπεζών και της εφορίας τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες ενώ τους έχει ξεζουμίσει για να μαζέψει έστω και πενταροδεκάρες και την ίδια ώρα φοροαπαλλάσει λίγους και μεγάλους που τα χρόνια της κρίσης είχαν και κερδοφορία».

Είπε ακόμα ότι «δεν είναι 13η σύνταξη αυτή που δίνεται» ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για προεκλογικό χαρακτήρα των μέτρων, καθώς όπως ανέφερε, «μια σειρά από αυτά τα ακούμε εδώ και δύο χρόνια και θα μπορούσαν να έλθουν νωρίτερα» για να δοθεί μια έστω ελάχιστη ανακούφιση, «αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να τα φέρει όσο πιο κοντά στις εκλογές».

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «ναι» σε όσα μέτρα ανακουφίζουν, έστω και στο ελάχιστο, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, «παρών» σε όσα «μπορεί να είναι σε μια θετική κατεύθυνση, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν διεξόδους για άλλα αντεργατικά μέτρα»και «κατά» σε όσα «ανοίγουν δρόμους για εκ νέου αντιλαϊκή πολιτική».

Είπε ότι όταν η κυβέρνηση κάνει λόγο για καλύτερη πορεία της οικονομίας, «εννοεί τα ματωμένα πλεονάσματα τα οποία πληρώνει ο λαός με τη φοροληστεία, τις περικοπές σε κοινωνικές παροχές, με την απώλεια τριών συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ «δεν είναι τόσο αισιόδοξο, όσο θέλει να παρουσιαστεί η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, διότι η πορεία της ασθενικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι επισφαλής καθώς έχει να κάνει και με τον διεθνή περίγυρο, δηλαδή τα σοβαρά προβλήματα στον πυρήνα της ευρωζώνης και με τον αστάθμητο παράγοντα των διεθνών εξελίξεων και των οξύτατων ανταγωνισμών στην περιοχή».

Χαρακτήρισε τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο «κακοστημένη παράσταση» που αποσκοπούσε στον αποπροσανατολισμό και στην υποβολή ψεύτικων διλημμάτων στον κόσμο για το «ποιός είναι λιγότερο διεφθαρμένος, ποιος καλύτερος και ποιος χειρότερος».

Σημείωσε ότι εφόσον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπίπτουν στα στρατηγικά ζητήματα δεν έχουν άλλη διέξοδο από την πόλωση.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, υπογράμμισε ότι «Μητσοτάκης και Τσίπρας συμφωνούν στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση» και τόνισε ότι με «την υπογραφή της κ. Αχτσιόγλου και της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα που έχει εγκρίνει επιχειρησιακές συμβάσεις» υλοποιείται σε σειρά από κλάδους εργασία με «σερί 10ήμερο και με 12ωρο καθημερινά χωρίς υπερωρίες». Συμπλήρωσε ότι η σωματική και πνευματική αναπλήρωση του εργαζόμενου διασφαλίζεται σε ημερήσια βάση και όχι σε βάθος χρόνου.