ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Με δυνατό ΚΚΕ καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη

Σε ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ κάλεσε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό.

Σημείωσε ότι στις εκλογές της 21ης Μάη «έγινε ένα θετικό βήμα με την σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ» προσθέτοντας «στις εκλογές του Ιούνη, με έναν άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους στο πρώτο κόμμα, το επόμενο θετικό βήμα, πραγματική δρασκελιά, θα είναι το ΚΚΕ να κρατήσει και να αυξήσει τις 26 έδρες που μας έδωσε ο λαός, με ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό».

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε «όσους εμπιστεύθηκαν «πρώτη φορά το ΚΚΕ να το ξανακάνουν» και «όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα».

«Δε χρειάζεται να δώσουν τόση δύναμη στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σκορπίσουν οι ψήφοι τους σε άλλα μικρότερα σχήματα. Γιατί στις 25 του Ιούνη αυτό που θα μετρήσει είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει» υπογράμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι για το ΚΚΕ το «εκβιαστικό δίλημμα ‘σταθερότητα ή ακυβερνησία’ δεν υπήρξε ποτέ γιατί ξέραμε και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη φτιάξουν κυβέρνηση τα κόμματα που έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα».

«Θα μπορούσαν να το κάνουν και σε αυτή τη Βουλή που διαλύεται σήμερα. Θέλουν, όμως, να λεηλατήσουν τις ψήφους των εργατικών – λαϊκών ανθρώπων που δεν ‘τσίμπησαν’ στα διλήμματά τους και τους γύρισαν την πλάτη» πρόσθεσε.