ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δεν κιότεψα

Kouvelis_2218490b

 

Με αιχμές του Φώτη Κουβέλη για στελέχη της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησαν οι διαδικασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να μη βρεθούμε σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα που βιώνει ο κόσμος της ΔΗΜΑΡ. Προσωπικά, από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών ένιωσα βαριά στους ώμους μου τις ευθύνες της ήττας», είπε ο κ. Κουβέλης στην εισηγητική ομιλία του, με την ΚΕ να καλείται να αποφασίσει αυτό το διήμερο το αν θα αποδεχθεί την παραίτηση του προέδρου του κόμματος.

«Να αναρωτηθεί ο καθένας μας αν έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, αν ήμασταν σε αυτό το χώρο ενωμένοι, αν ήμασταν αλληλέγγυοι. Φανήκαμε φιλόξενοι σε πρόσωπα με άλλη πολιτική καταγωγή που ήθελαν να δώσουν μαζί μας την εκλογική μάχη;», είπε και έθεσε εκ νέου την παραίτησή του στη διάθεση της ΚΕ.

Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι δεν υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ των εκλογών: « όχι γιατί κιότεψα ή για να μεταθέσω σε άλλους το εκλογικό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκα στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και την υπέβαλα δύο μέρες μετά».

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.