ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Borjana Kristo στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε το πρωί της Δευτέρας (21/8) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο της Βοσνίας, αναφέρει πως στις 13:00 θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ιον-Μαρσέλ Τσιολάκου, στις 15:00 με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραθέτει απόψε άτυπο δείπνο τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Τέλος στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού ανταποκρίθηκαν ακόμη και θα μετάσχουν στο δείπνο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Τέλος, το «παρών» στο δείπνο αναμένεται να δώσει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του οποίου η άφιξη κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό από την Αθήνα.