ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος – Μητσοτάκης: θα αναμετρηθούν ξανά τον Ιούλιο

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÔÁ ÍÅÁ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÁ ÌÅÔÑÁ (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

 

Η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα, αυτή ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρεά Λοβέρδο για τους διοικητικούς υπαλλήλους, πήρε παράταση για τον Ιούλιο.

Οι παρεμβάσεις Σαμαρά και Βενιζέλου δεν κατάφεραν να εκτονώσουν την κόντρα στο θέμα των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων κι έτσι δόθηκε η λύση της πίστωσης χρόνου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τουλάχιστον 341 υπαλλήλους, αφού χωρίς συμφωνία μέχρι την Παρασκευή θα απολύονταν.

Για αυτό το λόγο αναμένεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετική τροπολογία ώστε να μην θεωρείται η 30η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία για την εξάμηνη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.

Η διαφορά, η οποία έχει προκαλέσει εμπλοκή στο θέμα, είναι περίπου 300 υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζητά να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, εν αντιθέσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητά να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.

Ο κ. Λοβέρδος συμφωνεί με τη θέση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού.