ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μας ανησυχεί μήπως η Τουρκία στείλει ασθενείς με κορωνοϊό στα νησιά του Αιγαίου»

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία επίτηδες στα νησιά του Αιγαίου ασθενείς με κορωνοϊό εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορονοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε στον «Alpha». «Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά» συμπλήρωσε.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για ακόμη δύο πιθανά σενάρια:

«Ενώ έως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά – στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια. Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό, να υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου».

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε για το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου»: «Εκείνο που δεν θα δούμε μέχρι να τελειώσει ο κορονοϊός είναι ένα θερμό επεισόδιο. Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία του κορονοϊού».