ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με γοργούς ρυθμούς η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Τι γράφει σε επίστολή του ο Τασούλας

Με γοργές διαδικασίες ξεκινά η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έστειλε επιστολή προς όλα τα κόμματα να ορίσουν μέχρι το προσεχές Σάββατο τους βουλευτές του που θα μετάσχουν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία και θα αριθμεί 26 μέλη.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την προσεχή Τρίτη προκειμένου να εκλέξει Προεδρείο και στη συνέχεια να προχωρήσει στον προγραμματισμό των εργασιών της. Η επιτροπή θα έχει προθεσμία δύο μήνες για να ολοκληρώσει τις εργασίες της.

Στις πρώτες συνεδριάσεις που θα γίνουν αμέσως μετά την εκλογή προεδρείου η επιτροπή θα εξετάσει για ποια από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία θα ελεγχθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έχει την αρμοδιότητα να ασκήσει δίωξη η Βουλή, ενώ στη συνέχεια θα καταρτιστεί ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν.