ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πέντε βουλευτές έμειναν οι «Σπαρτιάτες» – Αποχώρησε και ο Γιώργος Ασπιώτης

Την απόφασή του να λειτουργεί ως ανεξάρτητος βουλευτής, μη εντασσόμενος πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών», δηλώνει, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Γεώργιος Ασπιώτης.

Μετά την αποχώρηση του Γ. Ασπιώτη, οι «Σπαρτιάτες» μένουν με πέντε βουλευτές και οι ανεξάρτητοι βουλευτές γίνονται έντεκα. Στην περίπτωση που οι «Σπαρτιάτες» μείνουν με κάτω από πέντε βουλευτές, παύουν να είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Νωρίτερα, ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, και ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης.

«Από τούδε και στο εξής λειτουργώ ως βουλευτής στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, έχοντας τιμηθεί με την ψήφο των πολιτών του Ηρακλείου Κρήτης, μη εντασσόμενος πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του πολιτικού κόμματος “Σπαρτιάτες“», δηλώνει ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης και προσθέτει: «Προτάσσουμε το θάρρος, τη δύναμη του φρονήματος, τα βήματα μπροστά και όχι την οπισθοχώρηση. Δεν χαριζόμαστε σε επίγειους παραδείσους, ούτε συνωμοτούμε στα θέλγητρα και προσταγές ενός επίδοξου εισβολέα».

Εφόσον οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον πάνω από δέκα, ανοίγει ο δρόμος, αν το θελήσουν, να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.