ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με σφραγίδα Σαμαρά η εταιρεία που ανέλαβε τη (μη) διεξαγωγή των εκλογών της ΝΔ

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) με ανακοίνωσή της επέρριψε τις ευθύνες για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή τους.

 

Όμως η εταιρεία Infosolutions (Αθανάσιος Κλωνάρης-Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.), που προφανώς ήταν επιλογή της ΚΕΦΕ και του προέδρου της Ανδρέα Παπαμιμίκου, είναι ιδιαίτερα γνωστή στη ΝΔ και πολύ περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά και στο επιτελείο του, καθώς συνεργάζονταν στενά κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα τα Παραπολιτικά επικαλούμενη επίσημα έγγραφα, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού (που υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος), την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers. Μεταξύ άλλων, φέρεται να παρείχε συμβουλευτικές τεχνικές υπηρεσίες στο κεντρικό επιτελείο του κ. Σαμαρά, συντηρούσε και διαχειριζόταν τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, η εταιρεία Infosolutions είχε αναλάβει και τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στη συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας δημιουργήσει μια «ομπρέλα» τεχνικής προστασίας. Η συμφωνηθείσα συνολική αμοιβή ανερχόταν στα 7.868 ευρώ, με ρήτρα εμπιστευτικότητας. «Η εταιρεία απαγορεύεται αυστηρώς να αποκαλύπτει εμπιστευτικές πληροφορίες που της δόθηκαν ή που η ίδια ανακάλυψε κατά την υλοποίηση του έργου και να κοινοποιεί στοιχεία, έγγραφα και πληροφορίες των οποίων λαμβάνει γνώση», αναφερόταν μεταξύ άλλων στο συμφωνητικό που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ίδια εταιρεία την περίοδο εκείνη είχε συνεργαστεί και με άλλο ένα πρόσωπο του στενού πυρήνα συνεργατών του κ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα, είχε υπογράψει συμφωνητικό για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας ήταν ο αρχιτέκτονας Αρης Ματιάτος, ο οποίος συνδέεται με προσωπική φιλία χρόνων με την οικογένεια Σαμαρά – κυρίως με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και τον αδελφό του, Αλέξανδρο. Η αμοιβή της Infosolutions για αυτό το έργο ήταν 2.000 ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους. Σημειώνεται ότι άλλη εταιρεία του κ. Αθ. Κλωνάρη (ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ) είχε αναλάβει αυτό το έργο στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, με αμοιβή 4.496 ευρώ.

Στέλεχος της ΝΔ, που γνωρίζει την συνεργασία των κ.κ. Κλωνάρη και Τυρμάκη με τη Νέα Δημοκρατία και το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, σημείωσε με νόημα στα Παραπολιτικά: «Τελικά στη ΝΔ όλα συνδέονται με έναν… γλυκό τρόπο». Ωστόσο το ίδιο στέλεχος αναφέρει πως η προσφορά που κατέθεσε η εν λόγω εταιρεία για την ανάληψη της διεξαγωγής των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά η συνολική αμοιβή της εταιρεία Infosolutions ήταν 410.000 ευρώ.

http://tvxs.gr/