ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με τον κ. Στουρνάρα ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα»

Αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση για ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλά στην «Εφ.Συν.» για την πολιτική του αντίθεση με τον Γ. Στουρνάρα. Επισημαίνει, ακόμα, ότι «επιβάλλεται να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών μονιμοποίησης» των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

• Είχατε ταχθεί κατά της ανανέωσης της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ωστόσο η κυβέρνηση πρότεινε τελικά την ανανέωση της θητείας του. Πώς το σχολιάζετε;

Η πολιτική μου αντίθεση με τον κ. Στουρνάρα ξεκίνησε από την εποχή που ως υπουργός Οικονομικών καθιέρωσε χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία τον ΕΝΦΙΑ. Κάτι που κατά την άποψή μου συντέλεσε σημαντικά στην άνοδο στην εξουσία, το 2015, του κ. Τσίπρα (ο οποίος βεβαίως θα τον καταργούσε με μία τροπολογία!).

Ισχυριζόταν ότι ήταν «σοσιαλδημοκράτης» εφαρμόζοντας όμως σκληρές καπιταλιστικές επιλογές. Ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα. Η ανανέωση της θητείας του ήταν μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και ως γνωστόν δεν σχολιάζω αυτού του τύπου τις επιλογές, ανεξάρτητα από το ποιο πρόσωπο της παράταξής μου κυβερνά τον τόπο. Του εύχομαι μια καλή θητεία, ελπίζοντας ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Κ. Μητσοτάκης.