ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: «Είχα να κάνω με παιδιά»- Οι αιχμές για τους συνυποψηφίους και τα «καρφιά» για Σαμαρά

Αιχμές κατά των συνυποψηφίων του στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή “Στον Ενικό” του Star, ένα 24ωρο μετά την ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε, δε νιώθει πικρία για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο, αλλά αισθάνεται στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιων συνυποψηφίων του που ένα τεχνικό ζήτημα (αναφερόμενος στο φιάσκο των εκλογών την 15η Νοεμβρίου) το εκμεταλλεύθηκαν πολιτικά. Προσωπική δε επίθεση εξαπέλυσε και στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Πολιτική καφενείου

Τον κατηγόρησε για πρακτικές πολιτικής καφενείου, αναφερόμενος στα παράπονα του δεύτερου ότι δεν τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Μεϊμαράκης για να ζητήσει στήριξη. Τον χαρακτήρισε επίσης «απολίτικο», «αν επέλεξε να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή εκείνος τον πήρε τηλέφωνο και εγώ όχι».

Χρησιμοποιώντας απαξιωτικό λόγο, είπε επίσης ότι «είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει», λέγοντας ότι «πήγα αφελώς σε αυτήν τη διαδικασία». «Δεν είχα επικοινωνιολόγους ούτε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε.

Σκεφτόμουν να αποχωρήσω

Αναφέρθηκε και στον χαμό της αδερφής του, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (μεταξύ των δύο γύρων), λέγοντας ότι ήταν ένα γεγονός που τον έριξε πολύ και ότι σκεφτόταν να αποχωρήσει.

Όμως αποφάσισε να παραμείνει στην κούρσα, καθώς και η αδερφή του, του έλεγε ότι δεν πρέπει να αποχωρήσει.

Περίμενα ότι θα έχανα με πολύ περισσότερο

Παραδέχτηκε επίσης ότι περίμενε την ήττα, και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά, καθώς η κακή ψυχολογική του κατάσταση δεν τον άφησε να αφιερωθεί στον αγώνα για την προεδρία της ΝΔ. «Ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος για το αποτέλεσμα. Αισθάνθηκα πικρία για την συμπεριφορά κάποιων συνυποψηφίων όλο αυτό το διάστημα», είπε.

Επανέλαβε δε αρκετές φορές ότι δεν είχε τη φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος της ΝΔ, αλλά του προέκυψε «από σεβασμό στο 28% που μας ψήφισε στις εκλογές».

Αναγνώρισε λάθη δικά του (όπως για παράδειγμα την ένταση που επικράτησε σε παλιότερη εκπομπή με τον κ. Γεωργιάδη), εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα ίσως να ήταν διαφορετικά εάν είχαν γίνει οι εκλογές στις 22 Νοεμβρίου.

Για στήριξη Καραμανλή

Ερωτηθείς εάν τελικά του έκανε κακό η στήριξη από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, απέφυγε να απαντήσει και αναφέρθηκε μόνο στα όσα λέγονται ότι δόθηκε στήριξη για να έχει περιθώριο ο κ. Καραμανλής να επιστρέψει. Πάνω σε αυτό τόνισε ότι ο Καραμανλής εάν θέλει να επιστρέψει θα το κάνει και δεν έχει ανάγκη κανέναν Μεϊμαράκη, συμπληρώνοντας ότι «αυτά δεν κολακεύουν και δεν τιμούν κανέναν». Στη συνέχεια της συνέντευξης αρκέστηκε να πει ότι «είτε με βοήθησε, είτε με έβλαψε, ήταν τιμή μου η υποστήριξη του κ. Καραμανλή». Αναφορικά με το τέλος του «Καραμανλισμού», για το οποίο μιλούν πολλοί την επόμενη των εκλογών της ΝΔ, είπε ότι άλλο ο Καραμανλής και άλλο ο Καραμανλισμός, λέγοντας ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο «Καραμανλισμός» τελείωσε στη ΝΔ.

Αναφορικά με τις διαρροές για τις συνομιλίες Καραμανλή Τσίπρα είπε ότι δεν είναι κακό να υπάρχουν κοινωνικές σχέσεις μεταξύ πολιτικών.

Πυρά και κατά Σαμαρά

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, ο Αντώνης Σαμαρά υποστήριξε στον β' γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι αναρωτιέται γιατί δεν τον όρισε εξαρχής πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο κ. Σαμαράς στον πρώτο γύρο στήριξε όλους τους άλλους εκτός από εμένα. Τυχαία βρέθηκε στη Μεσσηνία ο Κυριάκος με τέτοια ποσοστά; Βοήθησε (η στήριξη Καραμανλή). Τιμή μου είναι να με υποστηρίζει ένας πρώην πρωθυπουργός. Όπως με στεναχώρησε που δεν με στήριξε ο κ. Σαμαράς» είπε. 

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι κανείς από την ΝΔ δεν ενδιαφέρθηκε για την προεδρία πριν από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

«Αρνήθηκαν όλοι κατηγορηματικά το συνέδριο. Αρνήθηκαν κατηγορηματικά τον τρόπο αλλαγής του προέδρου της ΝΔ. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να αναλάβει την αρχηγία πριν από τις εθνικές εκλογές. Και απορώ γιατί ο κ. Σαμαράς που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν του έδωσε απευθείας το κόμμα;», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. 

Εγώ με σεβασμό και εκτίμηση τον αντιμετωπίζω. Σε πολλά ζητήματα της πολιτικής μας έχουμε διαφορετική άποψη. Εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Σαμαρά. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρχε μία τέτοια λυσσαλέα αντίδραση από κάποιους δικούς του», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.