ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ 25: Πανδημία ανευθυνότητας από την κυβέρνηση

Έντονα επικριτικό είναι το ΜέΡΑ 25 για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιδημία του κοροναϊού, με επίκεντρο το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΜέΡΑ 25 τονίζει, ότι «όλη η Ελλάδα περίμενε από το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, να ακούσει ένα υπεύθυνο πρωθυπουργό να ανακοινώνει δύο πράγματα: Πώς θα προστατευτούν οι πολίτες και πώς θα προστατευτεί η οικονομία από την επέλαση του κορονοϊού. Και στα δύο ο πρωθυπουργός πήρε κάτω από τη βάση». Το ΜέΡΑ 25 σημειώνει, ότι «το επικοινωνιακά άψογο καθησυχαστικό του ύφος, συγκάλυπτε μια εγκληματική ατολμία δυσανάλογη με τις περιστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει».

Ως προς την προστασία της δημόσιας υγείας, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός ξόδεψε δυσανάλογα μεγάλο μέρος του διαγγέλματός του σε ό,τι αφορά την Εκκλησία και τους πιστούς της και υπογραμμίζει: «Αυτό είναι απολύτως κατανοητό από πλευράς ζύγισης πολιτικού κόστους, και απόλυτα ανεπαρκές σαν διαχείριση υγειονομικού συναγερμού. Γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας αρκέστηκε στην καλή πίστη και συνεργασία μιας Εκκλησιαστικής Ηγεσίας που ήδη έδωσε δείγματα γραφής εγκληματικά ως προς την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την ανευθυνότητα αυτή συμμερίζονται και διαδίδουν από κανάλια υψηλής τηλεθέασης πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Συνεπώς το να επαφίεται ο κ. Μητσοτάκης στην καλή θέληση για συνεργασία της Εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι μυωπικός πολιτικαντισμός. Η εκκλησία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, όπως και τα πανεπιστήμια. Στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση έπραξε ό,τι επιτάσσει η δημόσια υγεία. Η σοβαρότητα της επιδημίας δεν επιτρέπει να υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι στο δίχτυ προστασίας».

Για την οικονομία, το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ατολμία και προσθέτει, ότι τα ημίμετρα που ανακοίνωσε, τελούν υπό την αίρεση, ότι θα δεχτεί η ΕΕ και επαναλαμβάνει την πρότασή του για άμεση και μονομερή νομοθέτηση γενναίων μέτρων 3.6 δισ. που αρμόζουν στη σοβαρότητα της έκτακτης συνθήκης. «Κάθε μέρα που περνάει και δεν νομοθετούνται μονομερώς αυτά τα μέτρα», σημειώνει το ΜέΡΑ 25 «απλά αυξάνει το λογαριασμό που η ίδια η πραγματικότητα θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να πληρώσει, σε βάρος φυσικά του Ελληνικού λαού».