ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετωπική» Άδωνι με «Αυγή»

Με πρωτοσέλιδο το θέμα των πλειστηριασμών ενόψει της άρσης προστασίας για την πρώτη κατοικία κυκλοφορεί η εφημερίδα «Αυγή», η οποία έχει τίτλο «Ρεσιτάλ κυνισμού» αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη εγκαλώντας τον ότι χλευάζει τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ και αναφέρει ότι είπε πως «μετά τις 30 Απριλίου αρχίζουν οι πλειστηριασμοί. Σας το λέω από τώρα για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην εφημερίδα ήρθε μέσω Twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει πάει σε άλλα επίπεδα. Το κόμμα που είχε ψηφίσει τη λήξη της προστασίας πρώτης κατοικίας την 31η Δεκεμβρίου 2019 με εγκαλεί, που προσπαθώ να προειδοποιήσω τους δανειολήπτες ώστε να ενταχθούν στην πλατφόρμα προστασίας, πριν από τη λήξη της στις 30 Απριλίου 2020».

Ακολούθησαν και άλλα tweets από τον υπουργό Ανάπτυξης. Σε ένα από αυτά υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «το κόμμα που ως κυβέρνηση είχε συλλάβει μέχρι και τον πρώην βουλευτή και υπουργό του για τις τότε αντιδράσεις στους πλειστηριασμούς που επέτρεψε με τους νόμους του ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλεί εμένα για αναλγησία. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, δεν εξηγείται αλλιώς».