ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια θέση στις Βρυξέλλες, ως επιστημονικός συνεργάτης, περιμένει τον Χρυσαυγίτη, που χτύπησε αστυνομικό, έξω από το Εφετείο.

Στο πολιτικό γραφείο του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη, ως επιστημονικός συνεργάτης θα δουλεύει στο εξής, ο νεαρός χρυσαυγίτης, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα πρόσφατα επεισόδια κατά αστυνομικών και φωτορεπόρτερ έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Ο λόγος για τον 28χρονο Αλέξανδρο Λύρη, πολιτευτή της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, και βασικό στέλεχος του Μετώπου Νεολαίας του κόμματος.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του κ.Φουντούλη, ήταν κεντρικό πρόσωπο στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 4 Ιουλίου έξω από το Εφετείο Αθηνών, κατά την προσαγωγή του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με φωτογραφίες και πλάνα από τα επεισόδια, ο Λύρης εμφανίζεται να επιτίθεται σε άνδρα των ΜΑΤ και με … κεφαλοκλείδωμα τον «ξάπλωσε» στο έδαφος. Μετά το επεισόδιο, όρμησε και χάθηκε μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών.

Πάντως με δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης, δικαιολόγησε τα «νταηλίκια» του συνεργάτη του στο Εφετείο, λέγοντας πως «έπραξε με τον τρόπο που έπραξε γιατί βρισκόταν σε άμυνα». Όσον αφορά τα προσόντα με τα οποία προσελήφθη, ο ακρδοξιός ευρωβουλευτής σημείωσε πως δεν τον επέλεξε για τις ικανότητές του στο κατς, αλλά γιατί είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και διότι «πρόκειται για έναν μορφωμένο και πτυχιούχο νέο».