ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Στο 91% το εμβολιασμένο προσωπικό στις δημόσιες προνοιακές δομές

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μέτρο της υποχρεωτικότητας, το ποσοστό των εργαζομένων στις προνοιακές δομές που είναι πλέον εμβολιασμένοι υπερδιπλασιάστηκε, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις δημόσιες δομές το ποσοστά του εμβολιασμένου προσωπικού, από το 42% έφτασαν στο 91%, ενώ και στις ιδιωτικές δομές το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 85%.

Η Μιχαηλίδου, είπε ακόμη, ότι με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν χρονικά, συζητάτε με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου άμεσα. Σε ότι αφορά το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις δομές ο αριθμός των ανεμβολίαστων έχει πέσει πλέον κάτω από τις 2.000.

Στη συνέχεια η κυρία Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου της, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση. Μέχρι σήμερα δινόταν η δυνατότητα σε καταδικασθέντες για αδικήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως για παράδειγμα η παιδεραστία, να προσλαμβάνονται σε δομές ανηλίκων και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη με την οποία αυτό θα απαγορεύεται.