ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα προς πάσα κατεύθυνση: η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διάφορες που υπάρχουν

Με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας από το πρωί τη σειρά διεθνών επαφών στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά τη συνάντησή του με τον Σαρλ Μισέλ, ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο κ.Τσίπρας είπε "θέλω να ευχαριστήσω τον Βέλγο πρωθυπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση, αλλά και την κατανόηση που έδειξε για τις ελληνικές θέσεις. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για Ευρώπη και πρέπει να αποδείξουμε πως η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διάφορες υπάρχουν. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή με αποτέλεσμα τη διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων. Τώρα είναι ώρα να αλλάξει το μείγμα πολιτικής, είναι ώρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν πολιτική βούληση να πολεμήσουν το πελατειακό κράτος και τη φοροδιαφυγή.
Τώρα είναι η ώρα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη να επανέλθει στην ατζέντα η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή"

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ είπε «Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση. Είναι σημαντικό να διορθώσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα και να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο διάλογος στην Ευρώπη είναι σημαντικός για το μέλλον της Ελλάδας. Συμφωνήσαμε σήμερα να εργαστούμε με δημιουργικό πνεύμα ώστε να βρεθούν οι συνθήκες για μια συμφωνία. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο γιατί η κατάσταση είναι λεπτή και πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία».