ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα εντός και εκτός από τον Τσίπρα – Το «καρφί» για Καμμένο

Μηνύματα εντός και εκτός κυβέρνησης έστειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η «τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω» και σημείωσε πως ήρθε η ώρα «να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός έστειλε – εμμέσως πλην σαφώς – μήνυμα στον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

«Καλό είναι, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τοποθέτηση Καμμένου περί «βαλκανικού τόξου».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως «έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής και τώρα που η Ελλάδα ανακάμπτει ξέμεινε από επιχειρήματα». Σχολίασε ακόμα πως «θα ολοκληρώσει τη Συνταγματική της θητεία» και κανένας «μπορεί να την εμποδίσει». Σήκωσε μάλιστα το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Αν ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να την εμποδίσει (σ.σ. την Κυβέρνηση), ο τρόπος είναι ένας. Στη Βουλή, ανοιχτά, δημοκρατικά, ενώπιον του ελληνικού λαού. Ας έρθει, ασκώντας το δικαίωμα του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. 

Έστειλε ακόμα μήνυμα στα Σκόπια σημειώνοντας πως «αν οι γείτονες μας την απορρίψουν πρέπει να γνωρίζουν και θα το πω με ειλικρίνεια δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει».