ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Όταν ακούω τον Τσίπρα είναι σαν να ακούω την Λεπέν

Τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν θέλει η Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

«Δεν θέλω τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή. Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να μας ταυτίσουν με την ακροδεξιά, είναι αστεία η επιχειρηματολογία τους» τόνισε για τη μάχη της τρίτης θέσης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως είπε η κριτική σε βάρος του «εκπορεύεται από αυτούς που κυβέρνησαν επί τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο και απευθύνεται σε κάποιον ο οποίος πρώτος επέβαλε στο ΕΛΚ ο κ. Όρμπαν να τεθεί ουσιαστικά εκτός των κόλπους του». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία».

Οι παρατηρήσεις Μητσοτάκη για την οικονομία
«Το ζήτημα είναι να μπορούμε να υποστηρίξουμε την αναδιανομή μέσα από μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της οικονομικής πολιτικής. «Εάν η οικονομία μείνει καθηλωμένη σε μια ανάπτυξη του 1% με 2%, δεν θα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως στόχος του είναι μια γρήγορη ανάπτυξη μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, «διότι μόνο έτσι θα μεγαλώσει η πίτα για να μπορούμε να έχουμε τον τρόπο να υποστηρίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη». Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό και ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας για το ’20- ’21 δεν έχει καμία σημασία».

«Οταν ακούω τον κ. Τσίπρα είναι σαν να ακούω την κυρία Λεπέν. Λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στην κάλπη για τις ευρωεκλογές. «Ο διαχωρισμός “ελίτ-πολλοί” είναι ο κλασικός διαχωρισμός που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα της Ευρώπης» σημειώνει.

«Δεν είμαστε το ίδιο. Σε αυτούς, λοιπόν, τους συμπολίτες μας απευθύνομαι με πολύ ευθύ τρόπο και τους λέω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.