ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο debate: Μόνιμες αυξήσεις των μισθών – Επέκταση market pass

Το debate ξεκίνησε με την πρώτη ερώτηση να την κάνει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ερώτηση ήταν για την ακρίβεια με τον πρωθυπουργό να απαντάει πως δεσμεύεται για μόνιμη αύξηση των μισθών, ο κατώτατος μισθός να πάει στα 950 ευρώ και στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός, ενώ απαντώντας στη συμπληρωματική ερώτηση ο πρωθυπουργός είπε πως αν χρειαστεί θα επεκταθεί το market pass.

Σία Κοσιώνη: Η τιμή του φυσικού αερίου έχει φτάσει κάτω από τα 40 ευρώ, ο πληθωρισμός πέφτει και οι τιμές αυξάνονται. Κοιτώντας πίσω σας ρωτώ τι θα κάνετε διαφορετικά ώστε οι τιμές να πέσουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που πιέζονται από τις τιμές των τροφίμων. Πέφτει ο πληθωρισμός όχι όμως οι τιμές. Πρώτο μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, αυτό κάνει το καλάθι του νοικοκυριού. Εκτακτη στήριξη των νοικοκυριών που δοκιμάζονται. Το market pass είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια Το πιο σημαντικό μόνιμες αυξήσεις των μισθών. Ο κατώτατος μισθός να πάει στα 950 ευρώ και στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε.

Σία Κοσιώνη: Το market pass θα τελειώσει μετά τις εκλογές, το ΦΠΑ κάποια στιγμή θα μειωθεί

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τιμές θα βαίνουν μειούμενες. Εφόσον κρίνουμε πως θα έχουμε πρόβλημα στις τιμές των σούπερ μάρκετ επέκτασή του market pass αν χρειαστεί.