ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αλλά και για μεγάλα κενά που παραμένουν σε θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης για την επίτευξη συμφωνίας.

 

 

 

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει plan B (εναλλακτικό σχέδιο) για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Σημειώνεται πρόοδος αλλά παραμένουν μεγάλα κενά σε θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, δήλωσε ο Μοσκοβισί, στην ομιλία του σε επιτροπή της γαλλικής Γερουσίας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση για να κλείσει η συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες:

«Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, να επιταχύνουμε, μια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Πιστεύω ότι είναι εφικτό» σημείωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τις 5 Ιουνίου, σημείωσε ότι είναι ενήμερος για τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας, αλλά δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία:

«Ο βαθμός της πολιτικής βούλησης θα καθορίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια» δήλωσε, αναφέροντας ότι σημειώθηκε μεγαλύτερη πρόοδος τις τρεις τελευταίες εβδομάδες απ' ότι τους περασμένους μήνες: 

«Αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί (στην επίτευξη συμφωνίας). Μεγάλα κενά παραμένουν…αν θέλουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά».

Διαβάστε επίσης:

 Bloomberg: Διάγγελμα Μέρκελ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα