ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν είχα θεσμική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό» – «Γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator»

Για τη συνάντηση που δεν έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μεταξύ άλλω ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο (…) Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση

(…) Η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ν. Ανδρουλάκης: «Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού»
Στο αν ο κύριος Βαρουφάκης θα μπορούσε να είναι κομμάτι μετεκλογικής συνεργασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε:
«Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα».

Ο ίδιος απάντησε και στο ποιον προτείνει για πρωθυπουργό σε ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ μίλησε και για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

*Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στην εκπομπή «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη μεταδίδεται την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 22:00 στο ΕΡΤNEWS και στις 24:00 στην ΕΡΤ1