ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής

Διπλά πυρά, τόσο προς τη Ν.Δ. όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συμπυκνώνοντας τους λόγους για τους οποίους οι οποίες πρέπει να ψηφίσουν το κόμμα του στις ευρωεκλογές.

«Ο πρώτος λόγος είναι για να αποδοκιμάσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος λόγος είναι για να έχει μια σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει τροπάριο, να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και να έχει, συγχρόνως, μια κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έχουν σταθεί δίπλα στα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας σταθερά σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους υπόλοιπους» επισήμανε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Mega.

Ως προς τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πυλώνας ανασύνθεσης της Κεντροαριστερά, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Έχω πολλά παραδείγματα. Στην Ιβηρική χερσόνησο η Σοσιαλδημοκρατία ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για να ηττηθούν τα συντηρητικά κόμματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα, το οποίο έχει όμως μια ηγεσία η οποία δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς σε καμία των περιπτώσεων. Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, του δημοσιογράφου “δεν είσαι ο λογιστής μου” την ώρα μάλιστα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες. Ένας πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε πριν τις εκλογές  να πει : “ορίστε, καταθέτω το πόθεν έσχες”».

«Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ένα ισχυρό ποσοστό για να καλέσει στο προσκήνιο όχι στο παρασκήνιο – γιατί ακούμε πολλά σενάρια – σε προγραμματική σύγκλιση δυνάμεις όπως ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία αλλά καταλαβαίνουν ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει πιάσει κόκκινο, ανθρώπους της Αριστεράς που καταλαβαίνουν ότι αυτή η ηγεσία δεν εκφράζει την Αριστερά αλλά κάτι άλλο» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές μου πρωτοβουλίες είτε στο θέμα των υποκλοπών είτε στο θέμα των Τεμπών είτε στις δημοτικές εκλογές».

Εξαπολύοντας βέλη κατά της Κουμουνδούρου και κατά του Στ. Κασσελάκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χρυσός χορηγός. Για παράδειγμα, όταν αναδεικνύουμε τα ψέματα επί μια εβδομάδα του Πρωθυπουργού και των υπουργών του για τη διαρροή των email στην κα Ασημακοπούλου δείχνοντας πόσο αναξιόπιστοι είναι, και βγαίνεις και λες: “φέρτε διεθνείς παρατηρητές”, πετάς τη μπάλα στην κερκίδα». «Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» συμπλήρωσε.

Στον απόηχο των αποστάσεων που πήρε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την έκθεση Μπακογιάννη ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι εκθέτει τη χώρα. «Τη μια μέρα υποψήφιος ευρωβουλευτής ο κ. Μπελέρης με τη Νέα Δημοκρατία, την άλλη μέρα η κα Μπακογιάννη φέρνει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συγχρόνως βγαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και λέει ότι δεν συμφωνεί με αυτό. Δηλαδή η κ. Μπακογιάννη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας λέει άλλα. Είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική; Μας εκθέτουν» σημείωσε.

Έδωσε επίσης έμφαση στο αυξημένο κόστος διαβίωσης και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. «Έχουμε προτείνει ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Για τα αναδρομικά υπάρχουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αλά καρτ στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα; Ας δοθούν τα χρήματα αυτά σε κάποιες δόσεις, σύμφωνα και με τις δυνατότητες της χώρας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Καταθέσαμε τροπολογία για να λάβουν ένα σημαντικό επίδομα μητρότητας οι γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι αγρότισσες. Η τροπολογία μας κατατέθηκε στις 24/01/2023. Η Νέα Δημοκρατία μας είπε ότι δεν γίνεται. Το έκανε ενάμιση χρόνο μετά» τόνισε καταδεικνύοντας την προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.