ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να κάνει «τα νταηλίκια εκεί που τον παίρνει» ζητά από τον Τσίπρα η Μπακογιάννη

Χείμαρρος ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ για όλους και για όλα.

«Η υπόθεση ήταν ένα τεράστιο πολιτικό φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως ήταν και μια υπόθεση που πλήγωσε το πολιτικό σύστημα και πλήγωσε πάρα πολύ δέκα ανθρώπους. Κατά τη γνώμη μου ήταν στημένο. Υπέφεραν τρομερά, ξέρω τι θα πει, όχι να σε κοιτάνε μόνο οι αντίπαλοι αλλά και οι δικοί σου με ερωτηματικά στα μάτια» δήλωσε αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis.

«Θεωρώ ότι ο κόσμος πιστεύει ότι όλες αυτές οι εξεταστικές δεν βγάζουν τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος από τη στιγμή που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του. Αν προκύψουν από τη δικογραφία του Παπαγγελόπουλο στοιχεία τα οποία αφορούν άλλους πολιτικούς, τότε να το δούμε σε επίπεδο πλέον νόμου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη. Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή, τώρα, είναι εκτός κάδρου. Αν προκύψουν στοιχεία τα οποία να αφορούν τον κ. Τσίπρα, βεβαίως να έρθει ο κ. Τσίπρας. Κουκούλωμα της υπόθεσης δεν αντέχεται» τόνισε.

Όσο για την αντίδραση Σαμαρά και το γεγονός ότι δήλωσε πώς θα φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση: «Δεν έχω συζητήσει και δεν ξέρω την άποψη του, όμως την εικόνα του Τάκη Πικραμμένου να καλεί στη Βουλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ»

«Αυτή η ιστορία πλήγωσε τους ανθρώπους, τις οικογένειές τους και το κόμμα μου. Μας πλήγωσε τρομερά και μας ενδιαφέρει να φτάσουμε στην άκρη την υπόθεση και να φανεί ο υπαίτιος», είπε η βουλευτής και απάντησε στις «απειλές» Τσίπρα από τη ΔΕΘ με τη φράση του: «Αν τολμάει ας κάνει εξεταστική» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τα νταηλίκια του ο Τσίπρας να τα κάνει εκεί που τον παίρνει. Νταηλίκια στη Θεσσαλονίκη δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις. Να δω όταν θα κληθεί από την τακτική δικαιοσύνη τι θα κάνει».

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κωλοτούμπα και ανέλυσε την ατάκα «Θα τιμήσουμε και θα τηρήσουμε την συμφωνία» «Η Ντόρα δεν έχει κάνει ποτέ κωλοτούμπα, δεν έχω αυτή την ευλυγισία. Είχα πει ότι αν μπει η υπογραφή δεν υπάρχει περιθώριο να αλλάξει η συμφωνία. Κάναμε μομφή για να μην μπει υπογραφή. Η υπογραφή της Ελλάδας όταν μπαίνει πρέπει να την τιμήσουμε. Εξακολουθώ να μην συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να την αλλάξω. Τιμώ την υπογραφή όχι τη συμφωνία. Στον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως η φράση “τιμώ την υπογραφή” μου δεν είναι γνωστή»«Η λέξη προδοσία είναι βαριά λέξη. Όταν λες κάποιον προδότη πρέπει να τον πας στο Γουδή. Είναι μια συμφωνία με δομικές αδυναμίες»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ των συναντήσεων στα πλαίσια της συνέλευσης του ΟΗΕ, θα βρεθεί και με τον Ερντογάν. «Όλες οι συναντήσεις είναι επιβεβλημένες. Δεν έχουμε επίσκεψη, είναι μια συνάντηση ισότιμη, γνωριμίας, στα πλαίσια της συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι μια ευκαιρία για τον Ερντογάν να ακούσει τον Μητσοτάκη, είναι μια ευκαιρία για τον Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το πλαίσιο της Ελλάδας και να ζητήσει»

«Ο διάλογος δεν είναι παραχώρηση, είναι αναγκαίος για να ξέρει ο άλλος τα δικά σου όρια και στην προσπάθεια αναζήτησης μιας συγκεκριμένης συμφωνίας. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση τι κάνει ο Ερντογάν με τη Συρία, τους Ρώσους και τους Αμερικάνους και είμαστε πιο ήρεμοι γιατί δεν έχουμε τέτοια θέματα».

Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε για τα «έτοιμα» που ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας ότι βρήκε η νέα Κυβέρνηση: «Το είπε πολύ ωραία ο Άδωνης σε συνέντευξή του, τους είχαμε πει να τα κάνουν” και είναι αλήθεια. Τα έλεγα στον Τσακαλώτο μέσα στη Βουλή, αλλά αρνιόταν. Ενοχλείται ο Τσίπρας γιατί αυτά που είπαμε τα κάναμε. ‘Ήταν αμήχανος στη ΔΕΘ γιατί πράγματι βρέθηκε μπροστά σε μία έκπληξη που δεν περίμενε. Περίμενε ότι δεν θα κάναμε τίποτα. Αυτή η Κυβέρνηση ότι είπε προεκλογικά το έκανε και πιο νωρίς».

Όσο για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατία και τον εκλογικό νόμο είπε: «Ο Παυλόπουλος είναι φίλος μου, δεν μπορώ να το αποσυνδέσω αυτό.Για τον εκλογικό νόμο, αυτό είναι ένα γενικότερο θέμα, πάγια άποψή μου είναι ότι υπάρχουν περιθώριά να μπορέσουμε να πετύχουμε μια συναίνεση. Όλοι ξέρουμε σήμερα ποια είναι η πραγματικότητα, όλοι συμφωνούμε ότι αυτός ο εκλογικός νόμος είναι η φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης.  Να συμφωνήσουμε σε ένα αναλογικότερο σύστημα, το οποίο θα δίνει κυβέρνηση. Το όριο του τρία δεν πρέπει να αλλάξει».