3 top δεξιά, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να… προσγειωθεί κάλεσε τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης! «Μας δίνει συμβουλές το δίδυμο της καταστροφής;»

«Να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθείτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε» είπε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για το τέλος του λαϊκισμού που έχω αναφέρει, λαϊκιστές και ψεύτες σας λέει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το έδειξε στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι καιρός να αλλάξετε λογογράφο, γιατί αν τα κάνατε όλα τόσο καλά όσο λέτε, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν διαφορετικό. Έχετε υποστεί μέσα σε 2 μήνες 3 εκλογικές ήττες» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν ελαφρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% για όλους, τότε δεν αναφερόμαστε στην Εκάλη αλλά στην μεσαία τάξη την οποία εσείς με την πολιτική σας εξοντώσατε» τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα μας δώσετε εσείς συμβουλές;»

«Το δίδυμο της καταστροφής, Τσίπρας – Βαρουφάκης βρίσκεται στην Βουλή, και θα μας δώσετε εσείς συμβουλές για διαπραγματεύσεις;» είπε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

«Ρωτώ και σας κ. Τσίπρα και την κ. Γεννηματά, τι καλύτερη απόδειξη υπάρχει για το ότι εμπιστευόμαστε τους δημοσίους υπαλλήλους, από το να εκχωρούμε στους γενικούς διευθυντές το δικαίωμα απογραφής για ατομικές πράξεις, που εσείς ξεκινήσατε; Αυτή είναι η απόδειξη ότι είμαστε απέναντι στο κομματικό κράτος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ευθύνη για τα χάλια της ΔΕΗ»

«Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Κι αν χρειαστεί να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία για να την σώσουμε θα το κάνουμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο ανεξάρτητος ορκωτός ελεγκτής κατέγραψε ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας καταγράφουν αβεβαιότητα για το αν μπορεί η ΔΕΗ να συνεχίσει να λειτουργεί. Έχετε μεγάλη ευθύνη κ. Τσίπρα και κ. Τσακαλώτε για τα χάλια της ΔΕΗ» είπε ο πρωθυπουργός.

«Θα το κάνουμε και μόνοι μας»

“Είχα πει από αυτό εδώ το βήμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία κακή και επιζήμια συμφωνία, είχα προειδοποιήσει όμως, ότι άπαξ και κυρωθεί δεν αλλάζει μονομερώς. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της, αξιοποιώντας ως μοχλό πίεσης τη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ, στηρίζοντας τα μακεδονικά μας προϊόντα, τα οποία εσείς αφήσατε στην τύχη τους”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται να υλοποιηθεί «μια μεγάλη παγκόσμια επικοινωνιακή καμπάνια για την αυθεντική, την ελληνική Μακεδονία” και πρόσθεσε: “Αυτά είπα και αυτά θα κάνω. Και αν κ. Τσίπρα δεν θέλετε να βάλετε πλάτη γιατί θεωρείτε ότι η συμφωνία που υπογράψατε είναι σπουδαία θα τα κάνουμε μόνοι μας”.

Παρεμβάσεις για τους πυροπαθείς 

«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αμέσως μετά την αποψινή ψηφοφορία, περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Αυτό θα επιτρέψει με γρήγορες κινήσεις να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού. Με πρώτη τον άμεσο καθαρισμό του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ίδια ΠΝΠ συγκροτείται φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Σε αυτήν συμμετέχουν με εκπροσώπους τους: σπουδαίου οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η Γ. Γ. της Κυβέρνησης.

Παράλληλα ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει κατά προτεραιότητα ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή ώστε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών. Υπό κανονικές συνθήκες το έργο αυτό θα χρειαζόταν μία 5ετία και τώρα ο πρωθυπουργός έθεσε σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να έχει γίνει μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τη δεύτερη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι.