ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Δεν φταίει η τρόικα, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει η Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία, απαντώντας στην κυβέρνηση που επικαλείται την εσωτερική διαφωνία μέσα στην τρόικα.

 

“Η κυβέρνηση τώρα κατάλαβε ότι υπάρχουν διαφωνίες μέσα στην τρόικα, όταν αυτές υφίστανται εδώ και χρόνια”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης απαντώντας στις κυβερνητικές διαρροές για τη διαπραγμάτευση.

“Η κυβέρνηση έχασε χρόνο, έχασε ευκαιρίες και βρήκε νέο πρόσχημα, για να μην φέρει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο. Επικαλείται την εσωτερική διαφωνία μέσα στην τρόικα. Πραγματικός, όμως, λόγος είναι η εσωτερική διαφωνία μέσα στο κόμμα τους!” πρόσθεσε.

“Αλλά η αγωνία της Ελλάδας παραμένει και η οικονομική παράλυση συνεχίζεται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και να καταλάβει τι γίνεται και να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις”, κατέληξε ο κ.Καραγκούνης.

Στόχος της ηγεσίας της Ν.Δ είναι  να περάσει την άποψη ότι σε περίπτωση ρήξης θα φταίει αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι δανειστές. Στο γαλάζιο στρατόπεδο ωστόσο πολλοί ανησυχούν για τον κίνδυνο ταύτισης με τους εταίρους, ενώ πολλοί βουλευτές συνεχίζουν να διαμηνύουν πως σε περίπτωση που υπάρξει τελικά συμφωνία, η Ν.Δ θα πρέπει να την ψηφίσει και όχι να κρατήσει αρνητική στάση όπως εισηγούνται στελέχη κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.