ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Πολάκης κάνει επικίνδυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news

Για επικίνδυνο «αντιεμβολιαστικό κρεσέντο» και διασπορά fake news, κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον Παύλο Πολάκη με αφορμή σχετική ανάρτησή του, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν εκφράζει και την θέση του κόμματός του.

«Ο κ. Πολάκης, στο νέο του διαδικτυακό αντιεμβολιαστικό κρεσέντο δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «η παραλλαγή δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson»» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news».

«Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει;»

«Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν» καταλήγει η ανακοίνωση από την ΝΔ.