ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: 5,9 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει και η νέα δημοσκόπηση της metron analysis, για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγο στον αέρα του ραδιοφώνου και στην εκπομπή 901 Κεντροαριστερά στα FM, με τους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό.

Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς παρουσίασε και ανέλυσε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης, τονίζοντας ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μεσαία κόμματα αλλάζουν το πολιτικό τοπίο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην Πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστά 25,7%, έναντι της Ν.Δ. που συγκέντρωσε 19,8%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,9%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%.

Παράλληλα, στο ερώτημα για το ποιόν θεωρούν καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, το 30% συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ μόλις το 23% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ερώτημα για το ποιός μπορεί να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος καλύτερα, με τον Σαμαρά να συγκεντρώνει το 35% και τον Αλέξη Τσίπρα το 28%

To 49% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ το 45% να προηγηθούν εκλογές…

Στο ερώτημα αν η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι μια θετική ή μια αρνητική επιλογή το 47% την κρίνει θετικά και το 40% πως είναι λάθος.

Ο Αλέξης Τσίπρας με 41% είναι πρώτος σε δημοφιλία έναντι 40% του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.