ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση! Σαρωτικό προβάδισμα Μητσοτάκη και στην… κεντροαριστερά!

Με σταθερό προβάδισμα 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και με θετική αξιολόγηση από την πλειοψηφία των πολιτών για τις πολιτικές της στα κυριότερα μέτωπα (κορωνοϊός, ελληνοτουρκικά, οικονομία) προχωρά η κυβέρνηση εν όψει ενός πολύ δύσκολου, όπως φαίνεται, χειμώνα.

Περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες (62,5%) εμπιστεύονται τους χειρισμούς της κυβέρνησης συνολικά, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στην πρόθεση ψήφου (σταθερά στο 40% η Ν.Δ.) όσο και στην απήχηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (με θετική γνώμη σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες – 63,6%).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc και την οποία δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η Ν.Δ. διατηρεί την πολιτική της υπεροχή και εξαιτίας της ανυπαρξίας ουσιαστικά αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει διαρκώς έδαφος, απογοητεύοντας τους πολίτες.

Ενδεικτικό της απήχησης που έχουν οι κυβερνητικές επιλογές είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις επικροτούνται και από μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η θετική αντιμετώπιση της κυβέρνησης από τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς παραμένει υψηλή έτσι κι αλλιώς.

Ουσιαστικά για πρώτη φορά τόσο πειστικά αμφισβητείται ο πυρήνας του 25%-30%, που φαινόταν να διατηρεί στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση- ποσοτικά, στην πρόθεση ψήφου δηλαδή, είχε υποχωρήσει κάτω από αυτό το όριο ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε ακόμη μία μονάδα στην πρόθεση ψήφου, το ΚΙΝΑΛ είχε αντίστοιχο κέρδος σε αυτή τη δημοσκόπηση, αν και εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερα και από το δικό του εκλογικό ποσοστό του περσινού Ιουλίου.