ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νευρική κρίση στην Αθήνα και μετωπική με το ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα είναι σφοδρά δυσαρεστημένη από την θέση που αποδίδεται να έχει πάρει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ υπέρ της κυβέρνησης της Λιβύης η οποία έχει συνάψει την επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία με την Τουρκία. Τα πράγματα κάνει χειρότερα η τηλεφωνική επικοινωνία του ΓΓ του ΝΑΤΟ με τον Ερντογάν την οποία ανακοίνωσαν οι Τούρκοι.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έχει κινητοποιήσει το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θύμισε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ πως και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ «δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία».

Το κλίμα έντασης στις σχέσεις Ελλάδας – ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι εμφανές και από την επισήμανση της Ελλάδας που έγινε με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ πως η χώρα μας έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν αποδόθηκαν ορθώς, ενώ η Ελλάδα τονίζει πως το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του ΓΓ του ΝΑΤΟ σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας.