ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης στην ΚΟ: Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ ως πρόεδρος του κόμματος ενώ αναφέρθηκε στο ξεκάθαρο μήνυμα από τις εκλογές της Κυριακής αλλά και στην παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε ως επικεφαλής τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη αφού ο ίδιος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι πρόεδρος κατά τον Κανονισμό της Βουλής.

“Την Κυριακή ολοκληρώθηκε μία μεταβατική περίοδος για το Κίνημά μας. Η απώλεια της Φώφης δεν συγκλόνισε μόνο εμάς αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη της ξεκινάμε μια νέα πορεία. Οι 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ, δυνατή είναι εδώ έτοιμη να ανακτήσει τον ρόλο που της αξίζει στην πολιτική ζωή της χώρας. Πήραμε μία ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή, μια εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι σε μία νέα εποχή προοπτικής για την Παράταξη” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως επανέλαβε “το είπα την Κυριακή το βράδυ, το ξαναλέω και σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Πλέον, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί εδώ με έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: Να ξανακάνουμε την Παράταξη μεγάλη. Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Στην προσπάθεια αυτή, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες και έτσι θα προχωρήσουμε. Αυτή η νέα εποχή ξεκινάει με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει περίτρανα το ιστορικό βάθος, το κοινωνικό αποτύπωμα και τη δυναμική της παράταξής μας” υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε: “Στους ανθρώπους αυτούς που συμμετείχαν θα προστεθούν πολλοί ακόμα που θα αναζητήσουν στο Κίνημά μας μια λύση για την Ελλάδα. Που τα δικά τους όνειρα θα συναντηθούν με τις δικές μας ευθύνες. Για να κάνουμε τη νίκη της παράταξης, νίκη της χώρας” ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κινήσεις που θα γίνουν για την ανασυγκρότηση του Κινήματος.