ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χαρδαλιάς από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: «Στρατηγικός μας στόχος η ουσιαστική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών με έργα ουσίας»

Στο επίκεντρο της περιοδείας του Περιφερειάρχη στην περιοχή και της συνάντησης με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Μαραγκάκη, βρέθηκαν κομβικά έργα ανάπλασης, σχολικής στέγης, αθλητισμού και αντιπλημμυρικής προστασίας που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Τον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στο Λεκανοπέδιο, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο της περιοχής, Κωνσταντίνο Μαραγκάκη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν επί τάπητος τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε φάση προγραμματισμού και σχεδιασμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας για τη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ακολούθως ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που βρίσκονται υπό διαμόρφωση ή έχουν ήδη ολοκληρώνονται σημαντικά έργα:

1. Ανάπλαση 46 στρεμμάτων στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης
Καταρχάς ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στον χώρο του πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης, έκτασης 46 στρεμμάτων, όπου δρομολογούνται εργασίες ανάπλασης συνολικού προϋπολογισμού 8.629.000 € από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η περιοχή θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό αστικό πάρκο με αναψυκτήριο που θα λειτουργεί ως πνεύμονας πρασίνου και σημείο αναψυχής για τους κατοίκους, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα προβλέπεται και χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση αναγκών του Δημου.
2. Αποπεράτωση 3ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Αγ. Ιωάννη Ρέντη
Ο κ. Χαρδαλιάς επιθεώρησε επίσης τις εργασίες αποπεράτωσης των δύο νέων σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού 4.735.000 €. Το Νηπιαγωγείο θα περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο, ενώ το Δημοτικό Σχολείο υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, με πλήρη προσβασιμότητα για ΑμεΑ. Οι νέες υποδομές θα φιλοξενούν 350 παιδιά, δίνοντας σημαντική ανάσα στις ανάγκες σχολικής στέγασης της περιοχής.
3. Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Κλειστού Γυμναστηρίου Άνω Νεάπολης (Δ.Α.Κ.Α.Ν.)
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Νεάπολης, όπου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 428.000 €, που περιλαμβάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, επισκευαστικές και συντηρητικές εργασίες, καθώς και υποδομές προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία. Ο ανακαινισμένος χώρος εξυπηρετεί αθλήματα όπως χειροσφαίριση, πετοσφαίριση και καλαθοσφαίριση, και φιλοδοξεί να αποτελέσει επίκεντρο αθλητικής δραστηριότητας για τη νεολαία της περιοχής.

Σε διαδικασία δημοπράτησης σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα
Να σημειωθεί ότι βρίσκονται παράλληλα σε διαδικασία δημοπράτησης από την Περιφέρεια Αττικής δύο κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή:
• Η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στη Νίκαια (μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Π. Ράλλη), προϋπολογισμού 6.200.000 € και
• Η κατασκευή διαδημοτικού δικτύου ομβρίων στους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, προϋπολογισμού 18.600.000 €.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς:

«Η παρουσία μας στη Νίκαια και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη δεν είναι απλώς θεσμική, είναι κυρίως ουσιαστική. Με τον Δήμαρχο κ. Μαραγκάκη και τις υπηρεσίες μας, βρισκόμαστε σε μια διαρκή, παραγωγική συνεργασία, για να δίνουμε λύσεις, να υλοποιούμε έργα και να ενισχύουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Από την ανάπλαση του πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης, που μετατρέπεται σε ένα ολοκληρωμένο μητροπολιτικό πάρκο, μέχρι τα νέα σχολεία και τις αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, επενδύουμε στην ποιότητα ζωής, την εκπαίδευση και την άθληση.
Ταυτόχρονα, μεριμνούμε για την ασφάλεια των πολιτών με κρίσιμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Στην Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουμε έμπρακτα πως με σχέδιο, συνεργασία και επιμονή, μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα των γειτονιών μας και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Προχωράμε μπροστά, με έργα, όχι λόγια. Οι στόχοι μας είναι εφικτοί και από αυτούς θα κριθούμε στο τέλος».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε πως: «Η παρουσία του κ. Νίκου Χαρδαλιά στην περιοχή μας αποδεικνύει στην πράξη ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας ώθηση σε έργα που απαντούν σε υπαρκτές ανάγκες και έχουν πραγματικό αντίκτυπο στις ζωές όλων μας.

Η εξαγγελία για την έναρξη των έργων ανάπλασης στο παλιό νεκροταφείο Νεάπολης με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μέσα στον Ιούλιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση ενός χώρου με ιδιαίτερη ιστορική και κοινωνική σημασία για την πόλη μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε παρεμβάσεις που αλλάζουν την πόλη, σε πιο ανθρώπινη, λειτουργική και δίκαιη για όλους. Η Περιφέρεια Αττικής είναι κρίσιμος εταίρος σε αυτή την πορεία και προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της δημιουργικής συνεργασίας».
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ο Περιφερειάρχης Αττικής συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου και την Ειδική Γραμματέα της Περιφέρειας, Έλενα Ράπτη.