ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δένδιας «κλείδωσε» και την Ιταλία – Τι έρχεται

Ικανοποίηση υπάρχει στην Αθήνα καθώς το στρατηγικό σχέδιο της χώρας μας για την απομόνωση του Ερντογάν προχωράει.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογο του στην Ιταλία έδωσε θετική είδηση αφού συμφώνησαν όπως λέει η Αθήνα ως προς την προστιθέμενη αξία του αγωγού EastMed, και για τις δύο χώρες.

«Εύλογα, περιμένουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ιταλία θα υπογράψει τη σχετική συμφωνία» τονίζει σε δήλωση του ο Υπουργός.

Οι δύο τους συζήτησαν εκτεταμένα για τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και για τα ευρύτερα ζητήματα που δημιουργήθηκαν στη Μεσόγειο μετά την υπογραφή των δύο memoranda μεταξύ της Τουρκίας και του Sarraj και φάνηκε η κοινή αντίληψη ότι τα memoranda αυτά είναι παράνομα και ανυπόστατα, προκαλούν αποσταθεροποίηση στην  περιοχή μας και απειλούν την ειρήνη.

Επίσης, ανατροφοδοτούν την εμφύλια σύγκρουση στο εσωτερικό της Λιβύης. Πέραν από αυτό, επιχειρείται, με το ένα από αυτά, ο σφετερισμός ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Με τον ομόλογό μου συμφωνήσαμε, επίσης, ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, τόσο όσον αφορά τη Λιβύη, όσο και γενικά την κατάσταση στην περιοχή, και να ενεργούμε συντονισμένα και ανάλογα» τονίζει ο Νίκος Δένδιας.