ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δένδιας ζητάει να έρθουν πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Πρωτοβουλίες απέναντι στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα αναπτύσσει το Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την ενίσχυση του αμυντικού μηχανισμού της χώρας με Πολεμικά Πλοία του ΝΑΤΟ.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της συμμαχίας που μέχρι τώρα δεν έχει δείξει την αλληλεγγύη της στον βαθμό που θα μπορούσε προς την χώρα μας θα έχουν την Πέμπτη, Σύνοδο η οποία θα πραγματοποιηθεί, λόγω του κορωνοϊού, με τηλεδιάσκεψη.

Ο Νίκος Δένδιας θα συνομιλήσει με τους ομολόγους του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, προφανώς και για το πώς μπορεί το ΝΑΤΟ να  αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 ενώ με την ευκαιρία θα θέσει θέμα για την ενίσχυση της νατοϊκής παρουσίας στο Αιγαίο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράτυπη μετανάστευση από την Τουρκία.

Επιπλέον στην ατζέντα είναι οι εξελίξεις στη Σύρια, στο Αφγανιστάν καθώς και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Επίσης θα εξετασθεί η κατάσταση στη Γεωργία και την Ουκρανία και η τυχόν υιοθέτηση μέτρων υποστήριξης τους, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί η εντολή της Διαδικασίας Διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, για το πώς δηλαδή θα εξελιχθεί στο μέλλον το ΝΑΤΟ.