ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο δήμαρχος που βιάστηκε να πανηγυρίσει και την «πάτησε»!

Ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο νυν δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης με δηλώσεις του αναγνώρισε την ήττα του από τον αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραΐσκο με το πρώτο φως της ημέρας τα δεδομένα άλλαξαν και  η τύχη του Δήμου Λαμίας για λίγα ψηφοδέλτια  θα κριθεί στη δεύτερη Κυριακή.

Όλα ξεκίνησαν με την έκδοση των αποτελεσμάτων όταν ο Θύμιος Καραΐσκος ήταν στο 50% που του έδινε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει το θέμα της εκλογής του στον πρώτο γύρο. Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο Νίκος Σταυρογιάννης επικοινώνησε με τον κ. Καραΐσκο και του ευχήθηκε για την νίκη του και δήλωσε πως του «παραδίδει έναν εύρωστο Δήμο» και μάλιστα αποκάλυψε πως τις επόμενες μέρες θα έχει και συνάντηση μαζί του για να τον ενημερώσει για την λειτουργία του δήμου και τα κρίσιμα θέματα.

Οι δηλώσεις του νυν δημάρχου και η αποδοχή της ήττας του πυροδότησαν τα πανηγύρια των οπαδών του κ. Καραΐσκου που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας δημιουργώντας αδιαχώρητό έξω από το εκλογικό κέντρο κοντά στην πλ. Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρά τα πανηγύρια, τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες, το ποσοστό -έτσι όπως ανακοινώνονταν από την Περιφέρεια αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών- δεν είχε σε καμία περίπτωση ξεπεράσει το περάσει το 50%.

Σε κάθε περίπτωση έλειπαν αρκετά τμήματα που, όταν συμπληρώθηκαν σήμερα το πρωί, άλλαξαν τα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 143 από τα 145 εκλογικά τμήματα του δήμου της Λαμίας ο κ. Καραΐσκος παίρνει ποσοστό 49,97% και ο κ. Σταυρογιάννης παίρνει ποσοστό 29,69%.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς του κ. Καραΐσκου αναζήτησαν τα δύο συγκεκριμένα τμήματα τα οποία δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνέπεια να διαπιστώσουν ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν έχει τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και θα πρέπει να στηθούν και πάλι κάλπες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία την επόμενη Κυριακή.