ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή

Την είδηση ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές επιβεβαίωσε σήμερα ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Mega.

O Νίκος Ευαγγελάτος, έχοντας καλεσμένο τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλατό της εκπομπής του, τον υποδέχτηκε λέγοντάς του «καλή επιτυχία», με τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι ακόμα δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, αλλά ότι αποδέχεται τις ευχές του κ. Ευαγγελάτου.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «Πήραμε τρεις αποφάσεις την Κυριακή και πρώτα απ’ όλα να μην μπούμε σε μια διαδικασία ξανά εσωστρέφειας, επιβεβαιώσαμε την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και αποφασίσαμε επίσης να υπάρχει μια καλύτερη πολιτική λειτουργία».

«Κόμμα Κασσελάκη ήταν από τη μέρα που εκλέχτηκε, τον Σεπτέμβριο. Σημαντικές καταστατικές αλλαγές γίνονται μόνο με καταστατικό συνέδριο, το οποίο έπεται», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με τους πολιτικούς στόχους που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Γ. Τσίπρας είπε: «Δώσαμε πολύ αγώνα μέχρι το Συνέδριο του 2022 να προσδιορίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται από την Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κέντρο. Αυτό υπάρχει από τότε, αλλά δεν εφαρμόστηκε. Συνεχίσαμε να απευθυνόμαστε σε ένα πιο περιορισμένο ακροατήριο από αυτό που θα μπορούσαμε».

Αναφερόμενος στον βασικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει ευρωεκλογών, o κ. Τσίπρας είπε: «Τις αποφάσεις που πήραμε στο Συνέδριο τις πήραμε για να πάμε καλύτερα στις ευρωεκλογές. Πολύ κρίσιμο είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, να μην πέσουμε κάτω από το ποσοστό που ήμασταν τον Ιούνιο του 2023».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι ανοιχτός σε αλλαγές, με αφορμή τις αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Τα πάντα συζητάω, αρκεί να μη μεταλλαχτούμε. Ούτε ΠΑΣΟΚ είμαστε, ούτε Νέα Δημοκρατία».