ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο καημός των αρχηγών σε δυο φράσεις – Σαμαράς: Εκλογές το 2016 – Τσίπρας: Εκλογές τώρα

Samaras_Tsipras_ekloges

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας εστίασαν την πολιτική τους επιχειρηματολογία χθες στη βουλή σε δυο εκφράσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε εκλογές το 2016 ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε εκλογές τώρα.

Στη μέση αυτής της αντιπαράθεσης ο Έλληνας ψηφοφόρος που καλείται να αποκοδικοποιήση την πολιτική επιχειρηματολογία που ξεδιπλώθηκε χθες στη βουλή έχοντας ως κεντρική ιδέα εκλογές τώρα ή μετά.

Συγκεκριμένα δήλωσαν οι αρχηγοί.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε στη Βουλή δεν θα διαψευστούν. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως», δήλωσε στο περιστύλιο του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, διαβεβαιώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν «το 2016».

Και συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός: «Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφικές και θα ακύρωναν την πορεία που έχει γίνει. Το συμφέρον της χώρας είναι η σταθερότητα και όχι η εκλογολογία και η αστάθεια. Αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν πρέπει να βάλλουμε μπουρλότο σε όλα. Είμαστε το μόνο προπύργιο σταθερότητας στον περίγυρό μας, όσοι θέλουν πρόωρες εκλογές βλάπτουν το συμφέρον της χώρας. Ακούστηκε ότι καμαρώνετε για τις δημοσκοπήσεις. Πρώτον οι δημοκρατίες δεν κυβερνώνται από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τις εκλογές και θα γίνουν όταν προβλέπει το Σύνταγμα. Μην προεξοφλείτε την ψήφο του λαού, είναι αλαζονικό. Όταν η χώρα βγαίνει από την κρίση και έχει μπροστά της μόνο καλά γι αυτό βιάζεστε να γίνουν εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές τώρα και μετά εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Ζητάτε την εμπιστοσύνη του Σώματος για τη συνέχιση της πολιτικής σας. Το βράδυ όμως όταν θα κλείσουν τα φώτα της αίθουσας, όλοι θα διαπιστώσουμε ότι η εμπιστοσύνη αυτή θα είναι πολύ μακριά από τους 180 βουλευτές που το Σύνταγμα απαιτεί για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα επιμείνετε σε αυτή την αδιέξοδη τακτική; Να λέτε έχω τους 180 αλλά τους κρύβω. Τους έχω και θα τους βρω στην πορεία; Ενώ όλα τα κόμματα που συνέστησαν την παρούσα Βουλή, πλην των δύο συγκυβερνώντων, έχουν δεδηλωμένη την πρόθεση τους να μην ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα κόμματα και λογαριάζω αυτά της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, εμένα αυτά με αφορούν, με διαφορετικό σκεπτικό καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή»

Τα συμπεράσματα δικά σας.