ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μιχελάκης ζητά από την ηγεσία της Ν.Δ. έκτακτο συνέδριο

Την ανάγκη ενός έκτακτου συνεδρίου όπου θα συζητηθεί και η εκλογή προέδρου τόνισε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη παρά τις  παλινωδίες και τα λάθη του, ο  ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την απήχησή του ενώ η Νέα Δημοκρατία βιώνει μια ιστορική κατρακύλα με τη διαφορά των δύο κομμάτων να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι εξακολουθεί και μετεκλογικά να διευρύνεται η διαφορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να δώσει απαντήσεις για την ήττα της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να κρύβεται το κόμμα πίσω από μια προσμονή δικαίωσης της πολιτικής του ούτε να επενδύει στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης σχολίασε ότι η χώρα γύρισε στις πιο μαύρες ώρες της κρίσης, καθώς διατεινόταν ότι δεν χρειάζεται τα χρήματα της δόσης ενώ τώρα διαπραγματεύεται για ένα ένα κομμάτι της ψάχνοντας απεγνωσμένα στα αποθεματικά των ταμείων και στις επιδοτήσεις των αγροτών για να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις του Μαρτίου, προκειμένου να αποφύγει πιστωτικό γεγονός. 

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με την naftemporiki.gr, κάνει λόγο για απρόβλεπτες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και σημειώνει ότι η κυβέρνηση ενώ θριαμβολογούσε για τη συμφωνία στο Eurogroup δεν τολμά να τη φέρει για ψήφιση στη Βουλή.