ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Μητσοτάκης θα απελάσει τους γκιουλενιστές» λέει τουρκική εφημερίδα!

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “Daily Sabah” κάνει λόγο για αλλαγή στάσης της Ελλάδας στο θέμα των Τούρκων που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα κάτι το οποίο η εφημερίδα αποδίδει στην πρόθεση της νέας κυβέρνησης να χτίσει καλύτερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
  • Γράφει ο Κώστας Αττίας
Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, σε μια μάλλον διασταλτική ερμηνεία των
δηλώσεων του πρωθυπουργού, τονίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι η δική του κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές της
προηγούμενης κυβέρνησης του Α. Τσίπρα και ήδη άναψε το «πράσινο φως» για την απέλαση των Τούρκων που φέρονται να είναι μέλη δικτύου
γκιουλενιστών (FETO).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας σε γαλλικό περιοδικό τόνισε πως θα αλλάξει η πολιτική για τις απελάσεις και πως όσοι δεν δικαιούνται την παροχή ασύλου θα επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες έφτασαν στην Ελλάδα.

Ακόμα η εφημερίδα σημειώνει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου και να υπάρξει ακόμα καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών -μελών. Μέχρι όμως να συμβούν αυτά η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει τα μέτρα της.

Η εφημερίδα με βάση αυτή την δήλωση «βλέπει» εξελίξεις στην υπόθεση
των Τούρκων που έχουν ζητήσει άσυλο. Όπως υποστηρίζει  μέλη του
δικτύου Γκιουλέν βρίσκονται και στην Ελλάδα και  η Τουρκία έχει
κατηγορήσει την Ελλάδα για αυτό.

Στο άρθρο γίνεται μάλιστα αναφορά και στις αποφάσεις με τις οποίες παρά τα αιτήματα της Τουρκίας δεν εκδόθηκαν στην χώρα Τούρκοι που βρίσκονταν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο.