ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπακογιάννης έφτιαξε μέσα σε 48 ώρες κέντρο φιλοξενίας προσφύγων (φωτό)

Μέσα σε 48 ώρες ετοιμάστηκε το κτίριο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες, μετά την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Το νέο κέντρο φιλοξενείας είναι έτοιμο προς χρήση και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που έμεναν στο δρόμο, εξαντλημένοι από την πεζοπορία στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, συνεργεία με πολλούς εργάτες δούλεψαν νυχθημερόν και επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων. Επισκεύασαν επίσης και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια και στρώματα), καθώς και τους χώρους εστίασης.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε ιατρείο και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί στον εσωτερικό, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, προκειμένου να ελέγξει τις εργασίες και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μέσα σε 48 ώρες, ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμος. Ήταν μία δική μας πρωτοβουλία, την οποία αναλάβαμε ανταποκρινόμενοι στη συνείδησή μας, αλλά και δείχνοντας την ανθρωπιά της τοπικής κοινωνίας.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, τον κ. Καραΐσκο, ο οποίος λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες τις Περιφέρειας, έδωσε μία ουσιαστική και σοβαρή λύση.

Ξέρουμε καλά ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας να κάνουμε. Όμως νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα πρώτο, βασικό, απαραίτητο βήμα. Η Στερεά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πάντα στο βάρος των ευθυνών της.