ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Τον Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος έχει διατελέσει προσωρινός πρωθυπουργός,  προορίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος είναι άνθρωπος πολύ κοντά στον νέο πρωθυπουργό, αφού υπήρξε για πολύ καιρό σύμβουλός του σε νομικά θέματα, ενώ προφανώς η επιλογή του έχει και έναν ισχυρό συμβολισμό. Αφού ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήταν ένας εκ των 10 προσώπων, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τους οποίους έγινε έρευνα από την Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis.

Τότε ο κ. Πικραμμένος, είχε απευθυνθεί στο Σώμα και είχε πεί:

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης. Στο πρόσωπό μου δεν κατηγορείται ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός των ολίγων ημερών, αλλά και ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ. Κατηγορούμαι ότι ως εν ενεργεία δικαστικός δωροδοκήθηκα. Χειρίστηκα πολλές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος. Πείτε μου, έχει ακουστεί οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου ποτέ και από κανέναν;»

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επελέγη το 2010 για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάϊο του 2012, οπότε και έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Στις 16 Μαΐου 2012, έλαβε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού Υπηρεσιακής Κυβέρνησης για να οδηγήσει την χώρα σε Εκλογές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ορκίστηκε Πρωθυπουργός, ενώ η δεκαεπταμελής κυβέρνησή του ορκίστηκε υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 17 Μαΐου 2012.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.