ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πανούσης απαντά στην επίθεση για τις δηλώσεις του

Διευκρινίσεις έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του στον Real Fm 97,8 για τον 27χρονο παιδοκτόνο. 

 

"Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα, ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη" αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Πανούσης. 

Και σε υστερόγραφο επισημαίνει: "Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε «νεκρούς στις Σκουριές» δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή…".

Σημειώνεται ότι ο κ. Πανούσης μιλώντας  στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real FM 97,8, αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα είπε μεταξύ άλλων:

"Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη"¨.