ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πανούσης για Κωνσταντοπούλου: «Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα»

Έντονη κριτική στις φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ περί ρήξης και δραχμής άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ αναφερόμενος στη σύγκρουση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι δεν έχει πρόβλημα μαζί της σημειώνοντας ότι «δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

 

 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ερωτηθείς για την κόντρα με την πρόεδρο της Βουλής σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας, ο κ. Πανούσης είπε πως «όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω; Κοιτάξτε τι έγινε. Η πρώτη φάση ήταν ότι δεν θα μπαίνει κανένας, η δεύτερη θα μπαίνει με κοστούμια, η τρίτη θα έχει και χρώμα κοστουμιού. Να δούμε ποια θα είναι η τέταρτη».

Ο ίδιος τόνισε ότι «οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα», ενώ κληθείς να απαντήσει αν η συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής αγγίζει τις οριζόντιες εξουσίες του πρωθυπουργού σημείωσε ότι «ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ δεν μπορώ να πάω στον υπουργό Υγείας και να του πω διάφορα πράγματα. Δεν μπορώ να παρεμβαίνω θεσμικά στους άλλους. Άρα λοιπόν πιθανόν να έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Με την αστυνομία προέκυψε πρόβλημα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς».

Επικριτικός εμφανίστηκε και κατά όσων αναφέρονται στα περί ρήξης και δραχμής, σημειώνοντας ότι «να το δούμε αυτό το σενάριο, να μας το πούνε ότι τα λεφτά θα έρθουν από το Ντουμπάι, να η υπογραφή, τα λεφτά θα έρθουν από μια 'x' χώρα, όχι θα βρούμε…αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα».

Υποστήριξε ακόμη ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, «αδύναμοι όντες 300.000 μετανάστες να μας στείλουν από τα σύνορα η Τουρκία, θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα καταστραφεί η δραχμή ή το ευρώ».

Εκτίμησε ότι ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας.

Διαβάστε επίσης: