ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Πολάκης χαζολογάει στο Facebook κι η οροφή στο Κρατικό Νίκαιας καταρρέει»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη άσκησε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας την κατάρρευση τμήματος οροφής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις για ατυχήματα στο νοσοκομείο, αλλά «πως φαίνεται, ο κ. Πολάκης με άλλα σοβαρότερα θέματα έχει να ασχολείται, όπως το να χαζολογεί στο Facebook και να προαναγγέλλει φυλακίσει». Μάλιστα, επισημαίνει ότι η κατάρρευση της οροφής είναι ενδεικτική της αδιαφορίας της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, που έχουν πολιτικές ευθύνες για τη διάλυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου δήλωσε:

«Είχαμε προαναγγείλει δημόσια ότι στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας θα είχαμε και ατυχήματα. Αλλά όπως φαίνεται, ο κ. Πολάκης με άλλα σοβαρότερα θέματα έχει να ασχολείται, όπως το να χαζολογεί στο Facebook και να προαναγγέλλει φυλακίσεις».

Τριτοκοσμική παραμένει η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία παρά τους πανηγυρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ενδεικτικό της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι το σημερινό γεγονός της κατάρρευσης της οροφής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συγγενούς ασθενούς. Δυστυχώς, οι επανειλημμένες καταγγελίες μας για την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου νοσοκομείου -με πιο πρόσφατη αυτή που αφορά στα προβλήματα των Παθολογικών Κλινικών και της Ψυχιατρικής Κλινικής- ουδόλως απασχόλησαν το υπουργείο υγείας.

Η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται κάθε ημέρα που περνάει και πιο ορατή. Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του είναι τεράστιες».