ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς στην αντεπίθεση. Αλλάζει συθέμελα η οργανωτική δομή της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αγνοεί τις επικρίσεις και περνά στην αντεπίθεση.

 

Μπορεί η εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη σε πρόσφατη εκδήλωση της ΔΑΠ να είχε αρχηγικά χαρακτηριστικά, μπορεί ο Νίκος Δένδιας να μην σταματά να βάλει εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, όμως εκείνος συνεχίζει να κάνει τα βήματα σύμφωνα πάντα με τη δική του πολιτική ατζέντα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα τεράστιο στοίχημα που επιθυμεί να το κερδίσει και μάλλον ένα στενό χρονικό ορίζοντα, το οποίο και εκτείνεται ως την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με την Ευρώπη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει εικόνα απόλυτης αποσυσπείρωσης, καθώς μόνο το 50% με 70% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου δηλώνει ότι θα την ξαναψήφιζε, ενώ η τεράστια διαφορά προέρχεται από την επιμονή ρεύματος ακόμα και πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να παρουσιάσει πως επίκειται αέρας ανανέωσης εντός του κόμματος. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην  ανασύνταξη  της  οργανωτικής της δομής, "με την αξιοποίηση νέων ιδεών και καταξιωμένων προσώπων", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. Από τη Συγγρού διαμηνύουν πως οι αλλαγές επισυμβαίνουν με γνώμονα το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους.  

Ειδικότερα, με απόφαση  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:

Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Κωνσταντίνος  Κόλλιας.

Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων η κα Μαρία Συρεγγέλα.

Γραμματέας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων ο κ. Δημήτρης Σιάχος.

Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος  η κα Μαρία Γιαλαμά.

Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.

Γραμματέας Συντονισμού των Τομέων Κοινοβουλευτικού  Έργου ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης.    

Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.