ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοδωράκης «βλέπει» πρόωρες εκλογές και… ζεσταίνει το ΠΟΤΑΜΙ

Σταύρος-Θεοδωράκης1

 

Στην  εκτίμηση ότι οι εκλογές θα γίνουν το χειμώνα προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε τους υποστηριχτές του να είναι έτοιμοι. Ο ίδιος ανέφερε σε εκδήλωση του στη Θεσσαλονίκη ότι στις  21 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει την «κυβερνητικό πρόταση» του κόμματος.

«Σε αυτές τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, εγώ νομίζω ότι θα γίνουν το χειμώνα, όχι το φθινόπωρο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι μέχρι το φθινόπωρο» είπε ο κ. Θεοδωράκης σε ανοιχτή συγκέντρωση φίλων του κόμματος, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο κόσμος θα έχει δύο κόμματα στο μυαλό του, το κόμμα που ψήφιζε και το κόμμα που θα συνεργαστεί.

«’Αρα, εκεί το Ποτάμι πρέπει να είναι η κύρια επιλογή» τόνισε, λέγοντας ότι το Ποτάμι φέρνει ένα φρέσκο αέρα στην πολιτική και ότι είναι μια δύναμη λογικής.

«Αν ο ψηφοφόρος ενισχύσει το Ποτάμι θα συνέλθουν και αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα, οι δύο διεκδικητές της εξουσίας. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος του κόσμου». Σημείωσε δε ότι «το ποιος θα συνεργαστεί με το Ποτάμι εξαρτάται από το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα βαριέται και είναι ανίκανο να επεξεργαστεί και να σχεδιάσει λύσεις για τη χώρα και διέβλεψε ότι το Ποτάμι θα αποκτήσει ένα προβάδισμα έναντι των παλιών κομμάτων από τον Σεπτέμβρη.

«Οι κινήσεις που κάνει ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς είναι ένα δώρο στο Ποτάμι και αυτά που κάνει η κυβέρνηση τους και αυτά που πρέπει να κάνει και δεν κάνει», ενώ από την άλλη υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει την ορμή ενός καινούργιου πράγματος αλλά είναι ουσιαστικά επιστροφή σε ένα συντηρητισμό.

«Είμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη εκλογική μάχη μπορεί να γίνει το Νοέμβριο είναι η πρώτη ημερομηνία, μπορεί να γίνει το Μάρτιο είναι η τελευταία ημερομηνία δηλαδή αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποτυχία εκλογής, σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που ξεκινήσαμε» τόνισε.

Υπογράμμισε δε πως το Ποτάμι πρέπει να είναι πρωταγωνιστής και όχι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ.

Να είμαστε εμείς, είπε, το ρεύμα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι θα καλέσει το πολιτικό σύστημα να αναλάβει μια «μεγάλη του υποχρέωση» και πριν τη διάλυση αυτής της βουλής στην ολομέλεια της να αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα, δηλαδή, όπως είπε, η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική, με πρώτη αλλαγή την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

Πηγή: ΑΜΠΕ